Η Παυλώνια είναι φυτό με την ταχύτερη ανάπτυξη στον κόσμο και με ξύλο εξαιρετικής ποιότητας. Ανάλογα με την ποικιλία ή το υβρίδιο που έχει φυτευθεί, μπορεί να φτάσει το ένα κυβικό μέτρο ξυλείας στα 5 με 6 χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια και μετά από μεγάλο διάστημα ερευνών, Ισπανοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν δυο νέα υβρίδια ύστερα από διασταύρωση των ποικιλιών P (Fortunei & Elongata). Έτσι, προέκυψε η Paulownia Clon invitro 112 και η Cotevisa 2 που είναι και η σημαντικότερη λόγω της γρήγορης ανάπτυξης και της καλής ποιότητας ξύλου που παράγει. Αυτά τα δύο υβρίδια έχουν ήδη εγκλιματιστεί στις κλιματολογικές συνθήκες της Ευρώπης και με αντοχή σε θερμοκρασίες -25 έως +45 και προκύπτουν φυτά τα οποία μπορούν να φτάσουν σε 3 με 4 χρόνια τα 15 έως 20 μέτρα ύψος.

Η Παυλώνια Στο Εργαστήριο

Το Φυτό Παυλώνια στο Εργαστήριο

Η Cotevisa 2 (υβρίδιο) και η Sang Tong (άριστο υβρίδιο) δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν από σπόρο όπως κάνουν οι περισσότεροι διότι δεν μπορούν να περάσουν τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά στα νεαρά φυτά με αποτέλεσμα, ξύλο κατώτερης ποιότητας και υπερβολικά αργή ανάπτυξη του φυτού.
Στα υβρίδια αυτά λοιπόν για να έχουμε άριστα αποτελέσματα θα πρέπει να τα πολλαπλασιάσουμε με την μέθοδο της ιστοκαλλιέργειας σε invitro κατάσταση.

Στο Εργαστήριο με την Μέθοδο Invitro

Στο Εργαστήριο με την Μέθοδο Invitro

Πρόκειται για μία σύγχρονη μέθοδο αγενούς πολλαπλασιασμού η οποία γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε εργαστήριο από επιστήμονες Γεωπόνους και Βιολόγους, και κατά την οποία επιτυγχάνεται η ομοιομορφία και η άριστη ποιότητα των φυτών ανεξαρτήτου ποσότητας τα οποία φυτά είναι απαλλαγμένα από τυχόν ιώσεις και παθογένειες.
Τέλος, κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε όλα τα φυτικά είδη – ποικιλίες της Παυλώνια, πάντα με την μέθοδο της ιστοκαλλιέργειας invitro.