Σεμινάριο Ορθών Γεωργικών Πρακτικών Καλλιέργειας & Κλαδέματος Καρυδιάς

Σεμινάριο Ορθών Γεωργικών Πρακτικών Καλλιέργειας & Κλαδέματος Καρυδιάς

Η καλλιέργεια της καρυδιάς δεν είναι εύκολη υπόθεση! Απαιτεί φροντίδα και ιδιαίτερες γνώσεις. Τα λάθη από την πλευρά των παραγωγών είναι πολλά και δυστυχώς επηρεάζουν την παραγωγική διαδικασία.

Το Φυτώριο Όλυμπος σε συνεργασία με την Αγρογνώση Ο.Ε. διοργανώνουν Επιμορφωτικά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με θέμα την Καρυδιά στις παρακάτω πόλεις:

- 24 ΦΕΒ  |  ΛΑΡΙΣΑ

- 17 ΜΑΡ |  ΛΑΜΙΑ

- 31 ΜΑΡ |  ΚΑΤΕΡΙΝΗ

- 07 ΑΠΡ  |  ΑΘΗΝΑ

- 05 ΜΑΪ   |  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόκειται για σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών με ώρα έναρξης 10πμ και ώρα λήξης 6μμ. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος συμμετοχής, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν επιπλέον σεμινάρια στις ίδιες ή άλλες πόλεις. Παρακαλούμε δηλώστε άμεσα συμμετοχή καθότι υπάρχει περιορισμός θέσεων ανά σεμινάριο.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 120€ (+ΦΠΑ) και η πληρωμή πραγματοποιείται σε τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος θα σας αποσταλεί μετά την εγγραφή σας.

Η ανάγκη για ορθή επιστημονική γνώση στην καλλιέργεια της Καρυδιάς είναι διάχυτη. Τα "Φυτώρια Όλυμπος" και η "Αγρογνώση Ο.Ε."  ανταποκρινόμενα σε αυτήν την ανάγκη, θα πραγματοποιήσουν ένα κύκλο σεμιναρίων με σκοπό να εφοδιάσουν τους επιχειρηματίες του αγροτικού χώρου με τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την καλλιέργεια της Καρυδιάς. Σκοπός των σεμιναρίων είναι να βοηθήσουν τον παραγωγό για το βέλτιστο αποτέλεσμα κάνοντας το προϊόν του ανταγωνιστικό στην εγχώρια και ξένη αγορά.

Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

  1. Επιλογή αγρού για την εγκατάσταση της καλλιέργειας Καρυδιάς
    Θα αναλυθούν τα θέματα των βιοκλιματικών και εδαφολογικών συνθηκών που απαιτούνται για την βιωσιμότητα της καλλιέργειας

  2. Ορθές γεωργικές πρακτικές
    Θα αναλυθούν θέματα διαχείρισης της εγκατεστημένης καλλιέργειας καθώς και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου αυτής.

  3. Φυσιολογία καρυδιάς και ορθολογικό κλάδεμα

    Θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τον τρόπο αύξησης και ανάπτυξης του δένδρου, της άνθισης και καρπόδεσής του καθώς και οδηγίες χειμερινού κλαδέματος.

  4. Συζήτηση & απάντηση σχετικών ερωτήσεων

 Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 24 920 41 589 & 24 930 29 667 ή μέσω Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..