Συνεργασία Φυτώριου Όλυμπος με το Φυτώριο GRINN

{jcomments on}

Το Φυτώριο Όλυμπος σε συνεργασία με το Φυτώριο GRINN πραγματοποίησαν με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ισπανία με συναδέλφους Γεωπόνους αλλά και παραγωγούς – αγρότες με θέμα την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς με νέες αυτογόνιμες ποικιλίες και συστήματα κλασικής πυκνής και υπέρ πυκνής φύτευσης.
Το συγκεκριμένο ταξίδι γίνεται θεσμός και θα πραγματοποιείται αρχές με μέσα Ιουλίου κάθε έτος όπου μπορούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι από όλη την χώρα. Σκοπός του ταξιδιού είναι να δουν από κοντά οι παραγωγοί τον τρόπο καλλιέργειας του Ισπανού παραγωγού, να γνωρίσουν τους πειραματικούς αγρούς του Ινστιτούτου IRTA, τα υποκείμενα ROOTPAC των συνεργατών μας στην Agromillora, μεγάλες εκμεταλλεύσεις αμυγδάλου με τεχνικές καλλιέργειες ώστε να αντιληφθούν κατά πόσο μπορούμε στην Ελλάδα να ακολουθήσουμε αυτό το υπέρ πυκνό σύστημα φύτευσης με αποστάσεις 1 και 2 μέτρα στη σειρά και 3 με 4 σειρά με σειρά.

Θέλουμε ο ενδιαφερόμενος που έρχεται μαζί μας να έχει μια γενικότερη εικόνα όχι μόνο των ποικιλιών που έχουμε σε αποκλειστικότητα στην Ελλάδα του κρατικού Ινστιτούτου IRTA αλλά και των άλλων ποικιλιών που υπάρχουν για να αποφασίσει τι του ταιριάζει περισσότερο και πως ο ίδιος μπορεί να ανταποκριθεί και να διαχειριστεί καινούργιες τεχνικές καλλιέργειας.

 
Πέτρος Μισύρας

Ο Ισπανός παραγωγός είναι ευχαριστημένος σήμερα, μόνο όταν σε βάθος χρόνου έχει μία παραγωγή κατά μέσο όρο 200 – 250 κιλά ψίχας ανά στρέμμα κάθε έτος. Αυτό το πράγμα το επιτυγχάνουν με σωστή θρέψη και φυτοπροστασία σωστό πότισμα και σίγουρα με σωστή επιλογή ποικιλίας και υποκειμένου.
Ύστερα από πολλές επισκέψεις στην Ισπανία και αφού μελετήσαμε τις περισσότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται εκεί και τον τρόπο καρποφορίας τους καταλήξαμε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο IRTA από όπου και προτείνουμε περισσότερο για καλλιέργεια τις 2 αυτογόνιμες ποικιλίες Vairo & Marinada.

  • 69 370 48 377

  • 24 920 41 589

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Αργυροπούλι, 40100 Τύρναβος