Ποιοι είμαστε

Λίγα Λόγια για τον Πέτρο Μισύρα

Το 1993 εργάστηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ομαδικών Καλλιεργειών "Η Μελούνα Ολύμπου" συνολικής έκτασης 2500 στρεμμάτων (έκταση που αφορά κυρίως αμπέλια). Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον μέντορα της ελληνικής αμπελουργίας και αποκλειστικό συνεργάτη της εταιρίας Τσάνταλη κ. Κωνσταντίνο Κούσουλα.

Σήμερα διατηρεί κατάστημα εμπορίας σκευασμάτων θρέψης και φυτοπροστασίας με έδρα το Αργυροπούλι Τυρνάβου. Επιπρόσθετα, ασχολείται και με εναλλακτικές καλλιέργειες όπως το γκότζι μπέρι, το πεκάν, η παυλώνια, καρυδιές καλιφόρνιας (chandler) προσφέροντας στον Έλληνα παραγωγό το κατάλληλο πολλαπλασιαστικό υλικό και βοηθώντας τον να κατανοήσει την εφαρμογή του κώδικα ορθής γεωργικής πρακτικής (Κ.Ο.Γ.Π). Με αυτόν τον τρόπο το προϊόν γίνεται ανταγωνιστικό στην εγχώρια και ξένη αγορά ενώ μειώνεται το κόστος παραγωγής.

Το 2011 δημιούργησε το δικό του φυτώριο. Στο χώρο αυτό καλλιεργεί παυλώνια, γκότζι μπέρι σπορόφυτα και μοσχεύματα αρίστης ποιότητας και φυτά με ιστοκαλλιέργεια (μια σύγχρονη μέθοδος αγενούς πολλαπλασιασμού κατά την οποία επιτυγχάνεται η ομοιομορφία των φυτών που απαλλάσσονται από τυχόν ιώσεις και παθογένειες. Η μεγάλη ανάγκη τα τελευταία χρόνια για φυτά Καρυδιάς Καλιφόρνιας είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία φυτώριου Καρυδιάς με αρίστης ποιότητας πολλαπλασιαστικό υλικό και φυτά έτοιμα να δώσουν καρπούς σε όσους τα φροντίσουν όσο και όπως πρέπει.

Εκπαίδευση

  • Τίτλοι Σπουδών

    Αποφοίτησε από το Γεωργικό Πανεπιστήμιο USAMV/Cluj Napoca. Το 2004 γίνεται κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου.

  • Διδακτορικό

    Το 2008 αναγορεύεται σε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου USAMV με θέμα διατριβής "METHODS FOR THE AGROCHEMICAL OPTIMIZATION OF THE SOIL-PLANT SYSTEM IN GRAPEVINE CULTIVATION"

 
 
  • 69 370 48 377

  • 24 920 41 589

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Αργυροπούλι, 40100 Τύρναβος