Εμβολιασμός
 

Η καρυδιά είναι φυτό με μεγάλη δυσκολία στον εμβολιασμό. Οι περισσότερο διαδεδομένοι τρόποι στο χωράφι, είναι ο ενοφθαλμισμός με πλακίτη (κατά την άνοιξη ή και το καλοκαίρι) καθώς και ο ανοιξιάτικος Αγγλικός εγκεντρισμός. Παρόλ' αυτά, ο εμβολιασμός στην καρυδιά γίνεται ακόμη και τον χειμώνα αλλά σε ελεγχόμενο περιβάλλον και παράλληλα απαιτώντας άριστες γνώσεις φυσιολογίας του φυτού. Πρόκειται για τη μέθοδο "Walnut Hot Callusing" (αγγλική ονομασία) ή αλλιώς "Εμβολιασμός με Θερμοσυγκόλληση" όπου στην ουσία ενώνονται δύο διαφορετικά σώματα, του υποκειμένου με το εμβόλιο, σε μεγάλη κλίμακα με την βοήθεια οργάνων. Είναι μία μέθοδο αρκετά παλιά αλλά άγνωστη στους περισσότερους και εφαρμόζονται διάφοροι τρόποι και τεχνικές εμβολιασμού.


Τα τελευταία χρόνια, γίνονται προσπάθειες από φυτωριούχους για συγκόλληση φυτών με σωλήνες και ζεστό νερό ή ακόμη και με τοποθέτηση των φυτών σε θερμοθαλάμους με ανάλογη θερμοκρασία και σχετική υγρασία. Εμείς στο Φυτώριο Όλυμπος, αναπτύξαμε και τελειοποιήσαμε την δική μας μέθοδο εμβολιασμού και συγκόλλησης φυτών που την καθιστά μοναδική όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια. Με τη μέθοδό μας, παράγουμε φυτά άριστης ποιότητας με πολύ γρήγορη είσοδο στην παραγωγή. Ο εμβολιασμός με την παραπάνω μέθοδο έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα διότι γίνεται αποκλειστικά σε ελεγχόμενο περιβάλλον (εργαστήριο).

 
Εμβολιασμός με Θερμοσυγκόλληση -Ελεγχόμενο Περιβάλλον – Εργαστήριο

1 Άριστη Γνώση Φυσιολογίας Φυτού

Απαιτείται να υπάρχει άριστη γνώση της φυσιολογίας του φυτού διαφορετικά,
θα έρθουμε αντιμέτωποι με αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2 Άριστες Γνώσεις Εμβολιαστή

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι το οποίο απαιτεί πολλές γνώσεις (καμβιακή ζώνη). Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ναι μεν το φυτό είναι εμβολιασμένο αλλά πιθανόν να κουβαλά μαζί του προβλήματα και παθογένειες τα οποία και θα φανερωθούν από τα πρώτα κιόλας χρόνια στο χωράφι.

3 Προσομοίωση Καιρικών Συνθηκών

Στο χώρο του εργαστηρίου έχουμε την δυνατότητα με τη βοήθεια οργάνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών να κάνουμε προσομοίωση των τέλειων κλιματολογικών συνθηκών που απαιτούνται από το υποκείμενο και και το εμβόλιο για τον σχηματισμό κάλου και συγκόλλησης.

4 Μεγάλη Επιφάνεια Συγκόλλησης

Στη συγκεκριμένη μέθοδο υπάρχει μεγάλη επιφάνεια επαφής μεταξύ των δύο σωμάτων υποκειμένου και εμβολίου με αποτέλεσμα μετά την συγκόλληση η ανάπτυξη του φυτού να είναι ραγδαία δίνοντας την δυνατότητα στο φυτό να μπει στην παραγωγική διαδικασία σε συντομότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τους υπόλοιπους τρόπους εμβολιασμού.

5 Συνεχής Απολύμανση

Ο εμβολιασμός γίνεται στον πάγκο του εργαστηρίου με συνεχή απολύμανση υποκειμένου, εμβολίου και εργαλείων εμβολιασμού, μια τακτική που πρέπει να ακολουθούμε και στο χωράφι.

6 Εμβολιασμός Φυτών με Μύκητες

Μπορούμε εύκολα να εμβολιάσουμε τα φυτά μας από την αρχή με σκευάσματα όπως Trihoderma harzianum T22, Micoriza κτλ, θωρακίζοντας και προστατεύοντας το φυτό από μύκητες εδάφους και διάφορα άλλα παθογόνα.

7 Ανάπτυξη σε Σακούλα

Λόγω του ότι ο εμβολιασμός είναι επιτραπέζιος και γίνεται το χειμώνα έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε τα φυτά σε σακούλα και να κάνουμε φύτευση σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Αγορά Φυτών Καρυδιάς

Βιντεοπαρουσίαση Καρυδιάς

  • 69 370 48 377

  • 24 920 41 589

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Αργυροπούλι, 40100 Τύρναβος